Siguranta

Siguranţă

 

from 1921 to 1944 the name of the secret political police in monarchist Rumania. It was founded with the aim of destroying revolutionary organizations and opposing the labor and democratic movements. According to incomplete data, the Siguranţă arrested more than 75,000 persons beginning in 1924. It was eliminated in 1944, during the establishment of the people’s democratic system.

References in periodicals archive ?
Securitate was formed in 1947 on the basis of Siguranta, the pre-communist intelligence, with the help of the NKVD's agents (6).
Major organization : DIRECTIA SANITAR VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR MARAMURES
Implementing agency : Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel
Departe de a ii lauda pe revolutionarii francezi, asa cum faceau alti politicieni britanici din acea perioada, Burke isi doreste sa fie "informat despre modul in care libertatea a fost combinata cu guvernarea; cu forta publica; cu disciplina si supunerea armatelor; cu colectarea si distribuirea directa a unui impozit real; cu morala si religia, cu siguranta proprietatii; cu pacea si ordinea; cu comportamentul civic si social.
Implementing agency : Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Olt
Limba--alaturi de istoria limbii--este, cu siguranta un domeniu privilegiat pentru un domeniu de cercetare atat de interesant precum este limbajul politic.
14) Cu siguranta nu de la inceput desi azi protestantismul sustine in diverse expresii diversitatea religioasa.
Cu siguranta, extinderea ariei de criterii nu va anula (si nu ar trebui sa anuleze) competitia.
incercarea grupului Davos de a determina practici uniforme in diverse aspecte ale problemelor internationale si ale culturii muncii, sustinand prin urmare eforturile globalizarii, cu siguranta merita.
15) Tot astfel se va intampla si in cazul pastrarii bunurilor mobile in casete de siguranta bancare inchiriate potrivit art.
Valorile asociate acestui tip de cultura sunt echitatea, cinstea, siguranta locului de munca, implicarea si asumarea responsabilitatii.