scene shop


Also found in: Wikipedia.

scene shop

A place where scenery is fabricated for use in a theater or opera house.
References in periodicals archive ?
We had this beautiful old theater on South Post, complete with dozens of dusty costume racks in the attic, a scene shop backstage on the ground floor, a gorgeous auditorium space with tiered seating and a stage big enough for full-scale musicals and plays.
In addition to the typical classrooms and science labs required at any high school, the new BAA will feature a 500-seat auditorium/theater space with proscenium stage and scene shop, a 200 seat black box theater, four new dance studios, visual arts studios, a recording studio, choral room and a 150 seat recital/lecture hall.
Audiences can also participate in interactive sessions, such as a tour of the Scene Shop, where they can play life-size Jenga, hurl tennis balls with a wooden catapult, and watch the CNC router, a computer controlled cutting machine that can do the work of many carpentry machines, perform air cuts.
At UNT, Adam Chamberlin has chosen dance students to work in the school's scene shop.
After considering several options, the scene shop chose a solution using 3D technology.
Having its scene shop three miles away in an industrial area of the city has begun to seem too impractical, as does putting up visiting artists to stay in the homes of supporters.
Many years ago, I worked for a theatrical scene shop that was engaged in a variety of projects at a new Universal Studios theme park.
The drawbridge [inset] allows large scenery to be built and moved from the scene shop directly to the stage of the Fullerton Theater.
Visitors to Tuacahn can look behind the curtain during a backstage walking tour that highlights the costume area, scene shop, staging areas and green room.
The new facility has three separate heating, ventilation and air- conditioning systems, one each for the lobby, the theater and the scene shop.
For example, the visual arts sculpture studio adjoins the theatre scene shop, allowing students from both disciplines to become cognizant of materials and techniques they might not have encountered otherwise.
Producers and creatives decided that the set, which includes multiple LED screens, should be built in an East Coast scene shop due to its demanding technological complexity.